Românii taie de Crăciun porci de 500 de milioane de euro. Importatorii supărați
În fiecare lună decembrie în România se taie peste jumătate de milion de porci.
Cu cantitatea de carne rezultată se poate hrăni toată populația Țării pe aproximativ 3 luni.
Românii adoră carnea de porc și o consumă sub formă brută sau o pun la afumat, o așează la garniță, fac cârnați, tobă sau tot felul de produse minunate.
Vorbim de o valoare echivalentă de piață de peste jumătate de miliard de euro.
Această valoare deranjează importatorii, iar politicienii sunt certați de stăpâni pentru că nu au reușit să oprească pe români să crească animale.
Acum poate înțelegeți disperarea cu care se insistă pe legea porcului, cea care interzice creșterea acestor animale.
Polonia, Olanda și Germania produc mulți porci și exportă în România. Porcii lor sunt hrăniți cu cereale românești ieftine, la ferme sunt români iar la abator tot românii lucrează. Dacă este așa, atunci de ce nu îi creștem în România?