CRITICII

Să nu fie primăvara slavă, precum cea arabă. Putin ar trebui să dea bunăstare la cetățeni

Rusia lui Putin este o țară mare, bogată în resurse naturale și cu o populație prea mică față de un teritoriul așa de întins.

Ca să controlezi un teritoriu ai nevoie de cetăteni precum SUA, Europa, China sau India.

Rusia încearcă să compenseze problemele demografice legate de sărăcie prin forța armată externă și structurile de forță interne.

în Belarus situația este critică, Ucraina deja a plecat de lângă Rusia, în Kazakhstan cetățenii au răsturnat un regim politic.

În lumea slavă se vorbește prea puțin de ceea ce se întâmplă prin alte state, tocmai pentru a se evita contaminarea. Accesul la internet oferă însă numeroase posibilități de comunicare a informației.

Putin doar are senzația că deține controlul, așa cum credea și Gadafi sau Ceaușescu.

Rusia are cele mai importante resurse energetice din lume și dispune de sume importante de bani. În loc să urmeze modelul Dubai și să ofere din ei bunăstare rușilor, sumele ajung la o oligarhie politică care nu este dispusă să împartă.

Rusia, ca și România, este condusă de o structură de tip criminal-infracțional și nu de politicieni.

Rusia trebuie să se deschidă către lume și să asigure produse ieftine și de calitate rușilor. Rușii trebuie să aibă bani pentru investiții, afaceri, să dispună de venituri comparabile cu cele din occident.

Forma actuală de a ține puterea numai prin forță nu va mai funcționa în curând și Putin se poate trezi cu o revoluție precum cea din Kazakhstan.

Related Articles

Back to top button