CRITICII

Scandal în Politica USR: Acuzații de abuz în serviciu și acte de corupție legate de numiri ilegale. Vlad Voiculescu, în centrul controversei

Partidul USR se confruntă cu acuzații grave privind practici de abuz în serviciu și corupție legate de numiri ilegale în funcții publice. Pe 24 aprilie 2023, viceprimarul Primăriei Municipiului București, Tomescu Horia, a anunțat pe Facebook numirea Oanei Gabriela Sivache în conducerea Administrației Spitalelor și Serviciilor Municipiilor București (ASSMB). Potrivit viceprimarului, această numire a fost făcută „în urma deciziei conducerii filialei USR București”. La momentul numirii, Vlad Voiculescu era șeful filialei USR București și a postat pe Facebook că schimbarea lui Plută cu Sivache la vârful ASSMB este „una la vedere, asumată de USR București”.

Numirea lui Sivache Gabriela la conducerea ASSMB ridică semne de întrebare, deoarece funcția de director general ar fi trebuit ocupată prin concurs, conform Legii nr. 153/2017 privind salarizarea publică. Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București este un serviciu public de interes local și ar trebui să funcționeze în conformitate cu procedurile și criteriile aprobate de consiliul local, la propunerea primarului.

Acuzațiile se îndreaptă spre Vlad Voiculescu, care nu are o funcție care să-i permită analizarea competențelor necesare pentru conducerea ASSMB. Cu toate acestea, se susține că Voiculescu a folosit influența pe care o deține ca șef al USR București pentru a impune numirea lui Sivache Oana Gabriela, chiar dacă aceasta nu ar fi avut competențele necesare pentru funcția respectivă.

În plus, situația este agravată de alte numiri în funcții de conducere ale diferitelor direcții din cadrul ASSMB, care au fost, de asemenea, decise la nivelul partidului. Acest comportament ridică suspiciuni de conflict de interese și abuz de putere în formă continuată.

Un alt aspect problematic este legat de studiile lui Vlad Voiculescu la Universitatea din Viena, unde se ridică întrebări cu privire la autenticitatea diplomei sale de licență și master. Situația este investigată și sunt puse la îndoială echivalările efectuate de Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor în lipsa unei foi matricole adecvate.

Aceste acuzații de abuz și corupție din cadrul USR ar putea atrage atenția Parchetului competent, iar partidul se confruntă cu o imagine șifonată în contextul acestor dezvăluiri.

Related Articles

Back to top button