CRITICII

Sorin Grindeanu lovește din nou: „pe podul de de la Brăila se va circula de la începutul lunii iulie, iar noaptea vor fi demontate schelele”

Sorin Grindeanu, ministurul Transporturilor a declarat în cadrul unui interviu că mult-așteptatul Pod de la Brăila va fi inaugurat la începutul lunii viitoare. Oficialul anunță că va efectua o vizită suplimentară la podul de la Brăila vineri, iar în aproximativ două săptămâni va fi dată în circulație varianta Măcin a drumului expres Galați-Brăila. Cu toate acestea, în timpul nopții, accesul pe pod va fi restricționat întrucât există anumite lucrări care trebuie finalizate, chiar dacă construcția podului este în mare parte completă. Circulația pe pod va fi permisă în timpul zilei începând din luna iulie.

„Nu e un proiect simplu, e mare, un proiect pe care îl avem aproape de finalizare. S-a greșit dinspre toate părțile – și dinspre beneficiar, CNAIR, și dinspre companii, și dinspre autoritățile locale. S-a întârziat și din cauza celor care sunt deținători de utilități în zona respectivă. Cert e că am ajuns la momentul dării în circulație pe varianta Măcin. Undeva în decursul acestui an se va da și varianta Jijila”, a mai spus Grindeanu.

Potrivit declarațiilor lui Sorin Grindeanu, descărcarea principală către Brăila va fi finalizată anul viitor. El a menționat că drumul expres Galați-Brăila va fi finalizat în această perioadă, iar descărcarea este o parte integrată a acestui proiect. „Este într-un stadiu înaintat. Dacă n-ar fi avut un mic blocaj constructorul, chiar speram să se întâmple la sfârșitul anului acesta. 100% se va termina în prima parte a anului viitor se va termina drumul expres Galați-Brăila. Descărcarea pe malul brăilean, finală sau principală, va fi în acest drum expres”, oficialul a oferit detalii cu privire la starea actuală a lucrărilor de construcție pe drumul expres Galați-Brăila. De asemenea, a explicat modul în care circulația va fi gestionată pe Podul de la Brăila în următoarele luni, având în vedere că macaralele și schelele nu au fost încă demontate de către constructori.

„În acest moment, suntem în faza în care încep să fie demontate toate macaralele, schelele, pe cei 4 piloni. Această demontare ar putea dura luni bune, muncindu-se în forță. Eu am luat decizia și voi vedea vineri dacă e o decizie corectă ca acest pos să fie dat în circulație, chiar dacă va trebui să se treacă vreo două luni prin procedura demontării, să poată fi dat în ciuculație cumva alternativ. Spre exemplu, de la 6 dimineața la 8, 9, 10 seara să se poată circula, iar pe parcursul nopții să închidem circulația, ca să nu se pună în pericol siguranța călătorilor să se poată demonta aceste schele. Cred că e varianta corectă, decât să mai stăm două luni să se demonteze schelele. E eprioada estivală, sunt mulți oameni care vor folosi acest pod și cred că e o variantă logică. Dacă tot putem să dăm drumul la circulație, dar trebuie în același timp să fie demontate schelele, care nu pot fi demontate sub trafic. Atunci împărțim aceste perioade”, a conchis Grindeanu.

Related Articles

Back to top button