CRITICII

Tranșa a treia de bani din PNRR este încă așteptată de România!

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat că speră ca România să primească tranșa a treia de bani din PNRR, respectiv 2,7 miliarde de euro, la finalul lunii martie. El a spus că se așteaptă ca fondurile europene să ceară lămuriri suplimentare și că are de gând să meargă la Bruxelles pentru orice clarificări legate de proiectele depuse în cadrul PNRR.

Adrian Câciu afirmă că acum există „un alt scandenţar” al plăţilor PNRR şi că România va avea de depus opt cereri de plată, nu zece. Cererea de plată numărul 3, care a fost depusă, are 74 de jaloane şi ţinte, nu 79, cum avea până acum. „Undeva la finalul trimestrului I sperăm că încasăm 2,7 miliarde de euro din aceşti bani. La finalul lunii martie. Evident, acum probabil comisia face prima analiză, e posibil să trimită o serie de clarificări, suntem într-o altfel de abordare, de altfel acest lucru s-a văzut şi, din august, nu mai stăm într-o anumită lentoare a corespondenţei, noi trimitem răspunsuri, dânşii cer clarificări… Efectiv, dacă va fi cazul, pe anumite elemente, coordonatorii de reformă vor merge împreună cu mine şi cu personalul tehnic la Bruxelles pentru clarifica în mod direct cu comisia pentru anumite aspecte, nu vrem să mai pierdem timp, asta este foarte important”, a declarat Adrian Câciu,

După încasarea tranşei a treia din PNRR, de 2,7 miliarde de euro, România va fi primit 11,77 miliarde de euro și va mai avea de primit încă aproximativ 16,5 miliarde de euro. Ministrul a arătat că momentul depunerii cererii de plată numărul 4 din PNRR depinde de cel al încasării banilor din cererea numărul 3, iar autorităţile lucrează deja la ţintele şi jaloanele, în număr de 46, aferente celei de-a patra cereri.

Rămâne totuși de văzut în ce scopuri vor fii folosiți acești bani .

Related Articles

Back to top button