CRITICII

Tribunalul Brăila a stabilit că CJ Brăila a furat de la caricaturistul Costel Pătrășcan. Președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac (PSD) este cel care a încurajat furtul, iar acum instituția e bună de plată

Consiliul Județean (CJ) Brăila a pierdut, în primă instanță, procesul intentat de caricaturistul Costel Pătrășcan, care a acuzat instituția de furt intelectual. Președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac (PSD) este cel care a făcut posibil acest proces, după ce nu a vrut să renunțe de bună voie să mai folosească denumirea „Casa Umorului”, marcă înregistrată a lui Pătrășcan.

Caricaturistul a propus înființarea unui muzeu al umorului la Brăila, iar CJ Brăila a adoptat un proiect în acest sens. Pandemia a dus la abandonarea proiectului, iar conflictul dintre Pătrășcan și autorități a dus la înregistrarea mărcilor „Muzeul Umorului” și „Casa Umorului” la OSIM. Tribunalul Brăila a decis în favoarea lui Pătrășcan, interzicând CJ Brăila să folosească denumirea „Casa umorului desenat”. Chiriac a anunțat că va ataca decizia la Curtea de Apel Galați, ignorând hotărârea instanței și generând cheltuieli de judecată suportate din bugetul CJ Brăila.

Related Articles

Back to top button