CRITICII

Ursula von der Leyen declară : Voi propune achiziții comune de armament în UE, cum s-a procedat cu vaccinurile și cu gazele naturale

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat că va propune cumpărarea achiziţiilor militare comune în cadrul primei strategii industriale comunitare de apărare. Această iniţiativă este similară cu cele realizate pentru cumpărarea de vaccinuri anticoronavirus sau de gaze naturale pentru a reduce dependenţa faţă de Rusia. Ursula Von der Leyen a subliniat importanţa pregătirii pentru riscurile războiului, având în vedere instabilitatea din regiune.

Strategia industrială de apărare a UE va acorda prioritate licitaţiilor militare comune, pentru a reduce fragmentarea . Ursula Von der Leyen a menţionat că va fi necesar să se transmită un semnal puternic industriei şi se vor identifica proiecte europene de apărare cu interes comun. De asemenea, se va pune accent pe inovare pentru a asigura Europei un avantaj în noile tehnologii.

În plus, Ursula Von der Leyen a anunţat crearea unui birou de inovare în apărare la Kiev, pentru a apropia Ucraina de Europa şi a permite statelor membre să beneficieze de experienţa Ucrainei în domeniul inovaţiei industriale în apărare. Este necesară o nouă mentalitate din partea instituţiilor, industriei şi investitorilor pentru a implementa aceste schimbări.

Ursula Von der Leyen a încurajat sprijinul statelor membre pentru proiectele comune care să impulsioneze industria europeană de apărare. De asemenea, a propus discutarea utilizării profiturilor din activele ruseşti îngheţate pentru achiziţionarea în comun de echipamente militare pentru Ucraina. Este esenţial să se acţioneze pentru a contracara influenţa Rusiei.

Related Articles

Back to top button