CRITICII

USR-PLUS se destramă în USR și PLUS, partidul a devenit istorie

USR-PLUS este în pragul dezmembrării, așa cum a fost PPDD la un moment dat.

În lipsa unei alternative românii au pus ștampila pe USR, partidului tinerilor frumoși crescuți prin Europa pe bursele lui Soroș și alții asemenea.

Ridicat până la 25% de Liviu Dragnea, partidul a coborât la alegerile parlamentare până la 15%, pentru ca acum să se mulțumească cu un 5%, adică – Doamne Ajută să trecem pragul-.

S-au dus apoi tinerii frumoși la guvernare și în loc să conducă țara au împărțit funcții, așa cum PSD și PNL au făcut. Practic USR a intrat în logica partidelor clasice. Acest lucru a dus la prăbușirea în sondajele de opinie și la pierderea încrederii românilor.

Plecați în opoziție cei de la USR ar fi trebuit să își consolideze poziția, dar nu au făcut acest lucru. Acum USR se destramă deoarece combinatorii lui Dan Barna au crezut că îl pot pune formal pe Dacian Cioloș să conducă, dar ei să obțină beneficiile. Nu a funcționat această variantă, Dacian Cioloș nu a cedat șantajului intern și așa s-a ajuns la demisia.

Dar USR în loc să își vadă de opoziție atacă permanent AUR și se confruntă cu probleme mari interne.

Tabără lui Barna a izolat tabăra lui Cioloș și deja se pregătește un congres pentru sciziune. Nu se știe ce va pleca în USR și ce se va duce după Plus.

Related Articles

Back to top button