Podul Jucăriilor, o lecție despre omenire
Polițiștii de frontieră, voluntarii și oamenii simpli au pus jucării de pluș pe marginea podului care face legătura între Slatina (Solotvino) şi Sighetu Marmaţiei. Toți copiii care vin din Ucraina sunt încurajați să-și aleagă o jucărie de pluș. Odată trecut podul, refugiații știu că sunt în sfârșit în siguranță.
Poliția de Frontieră Sighetu-Marmației, alături de voluntari și oameni simpli, s-au gândit să aducă un zâmbet pe fețele copiilor necăjiți veniți din Ucraina. Aceștia au lăsat totul în urmă și au fugit, împreună cu părinții lor, din calea bombardamentelor rusești.
Pe marginea podului care face legătura între România și Ucraina, acești oameni cu suflet mare au pus câte o jucărie de pluș pentru fiecare copil care trece podul.
„Podul jucăriilor dintre România și Ucraina. Podul istoric care face legătura dintre România și Ucraina, PTF Sighetu Marmației – PTF Solotvino, a devenit un pod al jucăriilor.
În Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, polițiștii de frontieră acordă tot sprijinul necesar cetățenilor ucraineni care vin în țară, dar își îndreaptă atenția și spre copilașii acestor mame.
Zâmbetul copiilor în momentul în care își aleg jucăriile, bucuria acestora când primesc dulciuri și fructe de la polițiștii de frontieră pe arterele de control parcă mai alină durerea din ochi mamelor”, au transmis polițiștii de frontieră.
Mulți dintre părinții copiilor din Ucraina le-au explicat celor mici că pleacă în concediu la mare, astfel încât să-i protejeze la nivel psihic. „Aici este o apă mică, în curând vom ajunge la o apă mare”, le-au spus părinții.
Copiii din Ucraina, prea mici pentru un război atât de mare
Românii au făcut pentru ucraineni un gest mic care-a adus o bucurie pe chipurile acestor copii, prea mici pentru un război atât de mare. Mulți au comentat că acest gest a fost doar de fațadă, o campanie de imagine, că polițiștii de frontieră nu sunt nicidecum niște oameni simpli dacă câștigă 6000 de lei salariu.
Personal, nu sunt de acord că este vorba de o inițiativă de PR. Cred că inițiativa a pornit de la un părinte care s-a gândit la acești copilași speriați care nu înțeleg ceea ce li se întâmplă. Cei mici știu doar că au plecat de-acasă, în mare grabă, și că au lăsat totul în urmă. Mulți au venit doar cu mamele, tații lor rămânând în țară, să o apere ruși. E o mare durere pentru un copil să fie despărțit peste noapte de un părinte. Românii au vrut să le aducă o bucurie și să-i ajute să uite de momentele grele. De asta i-au întâmpinat cu un zâmbet și un mic cadou.
Românii au arătat că au un suflet mare
Podul Jucăriilor s-a vrut o experiență, un gest de prietenie pentru copiii ucraineni care sunt pe drum de zile întregi. Românii au arătat, încă o dată, că au un suflet mare și sunt ospitalieri. Și acest gest nu este singurul. De la începutul războilului, aceștia au făcut multe donații în bani și bunuri – totul dintr-o sinceră dorință de a ajuta. Oare, ucrainenii ne-ar fi primit pe noi la fel dacă țara noastră ar fi fost în război?
Sursa foto: Facebook