Prețurile continuă să crească sub PSD. Românii sărăcesc, firmele de partid cresc
Politica adoptată de PSD a fost întotdeauna destul de clară: prioritatea lor a fost întotdeauna asigurarea prosperității activului de partid, mai ales în perioadele electorale.
Pentru a atinge acest scop, este nevoie de resurse financiare, dar dat fiind că românii și companiile locale au fost în mare măsură sărăcite, PSD apelează la o strategie obișnuită: exercită presiune asupra Băncii Naționale a României pentru a crește în mod artificial oferta de bani, astfel încât guvernul să poată lua împrumuturi.
În realitate, însă, astfel de măsuri de tipărire de bani fără acoperire conduc țara noastră spre o situație de subdezvoltare, similară celor din țările din lumea a treia. Această situație presupune crearea unei cantități de hârtie fără valoare intrinsecă, care nu este susținută de o creștere economică reală, inovații tehnologice sau descoperiri de resurse naturale valoroase în România.
Practic, PSD impozitează în fapt toți românii prin inflație. Efectul inflației este, în esență, o formă de impozitare asupra acelor persoane care au reușit să strângă economii.
Această abordare a avut drept rezultat menținerea permanentă a României într-o stare de sărăcie, deoarece chiar și puținii români care au reușit să-și valorifice economiile au fost impozitați prin inflație de-a lungul timpului, adică banii pe care îi dețineau și-au pierdut valoarea reală.
Eforturile antreprenorilor români de a-și dezvolta afacerile sunt în zadar întrucât orice prosperitate reușesc să obțină în ani de zile este anulată în perioadele electorale, în timp ce partidele politice, politicienii și firmele de partid profită de inflație.
Se pune întrebarea firescă: dacă oferta monetară a crescut cu 50% în ultimii 5 ani, atunci unde se află acești bani și cine sunt beneficiarii lor? Aproape toate companiile românești se confruntă cu dificultăți, în timp ce doar firmele de partid par să aibă un trai mai bun.
Sub conducerea PSD, românii continuă să alunece într-o sărăcie cruntă, o situație care este observată și de către europeni, care consideră că discrepanța dintre politicienii bogați și românii săraci este prea mare.