CRITICII

Costel Alexe, acuzat în al doilea dosar. DNA: A transferat consilierul în ziua în care acesta a fost angajat la CJ Iași

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași și fost ministru al Mediului, a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru a doua oară în mai puțin de o lună. El este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu numirea consilierului său în funcția de director interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași, instituție aflată în subordinea sa.

Alături de Costel Alexe, au fost trimiși în judecată și alți doi suspecți: Radu-Gabriel Apetrei, șef Serviciu resurse umane și salarizare din cadrul Consiliului Județean Iași, acuzat de complicitate la abuz în serviciu, și Vlad-Corneliu Babă, consilier la cabinetul lui Costel Alexe, acuzat de complicitate la abuz în serviciu, instigare la folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la uz de fals.

Potrivit DNA, Costel Alexe l-a numit pe Vlad-Corneliu Babă în funcția de director interimar în condițiile în care știa că această numire nu îndeplinea condițiile legale. Ulterior, Alexe a dispus prelungirea detașării lui Babă în aceeași funcție. Procurorii susțin că Babă a intervenit pentru obținerea unor posturi în instituția pe care o conducea.

Prejudiciul creat în acest caz este de 143.587 de lei, iar Consiliul Județean Iași și Școala Populară de Arte nu s-au constituit părți civile în proces.

Acesta este al doilea dosar în care Costel Alexe este trimis în judecată, fiind anterior acuzat de luare de mită și instigare la delapidare în calitate de ministru al Mediului. Alexe s-a autosuspendat din PNL în aprilie 2021, dar a rămas președintele Consiliului Județean Iași.

Într-un comunicat, Alexe susține că detașarea consilierului său s-a făcut conform legislației în vigoare și că concursul pentru postul vacant de manager a respectat procedurile legale. El afirmă că nu a prejudiciat Consiliul Județean și că a adoptat un proiect de hotărâre pentru recuperarea eventualelor prejudicii aduse instituției.

Costel Alexe declară că își va dovedi nevinovăția și că a acționat cu bună-credință în interesul instituțiilor pe care le conduce.

Related Articles

Back to top button