CRITICII

Bulgaria s-a angajat în eforturi diplomatice pentru a obține sprijin din partea altor state membre ale Uniunii Europene, pentru aderarea sa la Spațiul Schengen

Bulgaria s-a angajat în eforturi diplomatice pentru a obține sprijin din partea altor state membre ale Uniunii Europene, pentru aderarea sa la Spațiul Schengen . Mai mult , Bulgaria a organizat și un referendum pentru alegerea unui nou guvern , acest pas a fost considerat , ca un efort pentru înlăturarea unui obstacol major în vederea aderării , întrucât principalul motiv de respingere al țării a fost nivelul ridicat de corupție în conducerea sa .

România în schimb arată în continuare o lipsă de interes profundă în vederea unor schimbări care ne pot ajuta să aderăm la Spațiu Schengen . Ceea nu i-au în seamă conducătorii țării este faptul că implicațiile economice ale neaderării la spațiul Schengen sunt semnificative pentru România. Libera circulație a persoanelor și a mărfurilor în spațiul Schengen poate duce la creșterea oportunităților comerciale , precum și la creșterea turismului. Excluderea României din spațiul Schengen a dus la creșterea controalelor la frontieră și a restricțiilor de circulație, care pot fi o barieră semnificativă în calea comerțului și a turismului. Această excludere reprezintă, de asemenea, o povară socială și economică atât pentru România, cât și pentru Bulgaria .

Pentru România , aderarea rămâne în continuare un vis frumos .

Related Articles

Back to top button