CRITICII

Alexandru Cordoș, un infractor pentru Cluj

Alexandru Cordoș este candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. Acesta a fost urmărit penal de DNA în trei dosare penale de corupție, fiind acuzat de trafic de influență în formă continuată. A fost acuzat că vinde „licitații” la stat și că transmite informații primite de la finul său din DNA Cluj colegilor de partid. Soția sa a fost condamnată la închisoare cu executare pentru luare de mită și angajarea ilegală a unor persoane în instituții de stat.

Alexandru Cordoș a fost implicat într-un caz în care i-a cerut fiicei sale să ascundă documente incriminatorii pentru soția sa. Cu toate acestea, el a scăpat de condamnare, deși interceptările telefonice arătau că cel puțin știa despre afacerea ilegală a soției sale. A fost de asemenea cercetat pentru luare de mită în schimbul influenței sale într-o companie de stat.

În trecut, Cordoș a fost acuzat că face blat cu un membru al partidului liberal, dar a fost retras din funcție și apoi reînscăunat ca șef al filialei PSD. A fost desemnat rapid candidatul partidului pentru conducerea Consiliului Județean, în opoziție cu Alin Tișe.

În ceea ce privește averea sa, Alexandru Cordoș are un salariu lunar de 12.985 de lei, 63.519 lei în conturi și datorii de 99.470 de lei. De asemenea, deține tablouri și bijuterii în valoare totală de 12.000 de euro, patru terenuri și o casă.

Related Articles

Back to top button