CRITICII

Declarațiile penalei, Clotilde Armand, încalcă independenţa judecătorilor şi afectează imaginea justiţiei

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a reacţionat, după afirmaţiile primarului de la Sectorul 1, Clotilde Armand, potrivit cărora instanţele sunt conduse de marionete PNL-PSD deoarece a fost schimbat judecătorul de la Curtea de Apel Bucureşti care analiza dosarul prin care cerea anularea raportului Agenţiei Naţionale de Integritate. Consiliul Superior al Magistraturii a menţionat că aceste afirmaţii încalcă independenţa judecătorilor şi afectează imaginea justiţiei.

Consiliul Superior al Magistraturii a transmis, un comunicat de presă, privind apărarea independenţei puterii judecătoreşti în raport cu afirmaţiile unui primar al unui sector al municipiului Bucureşti, mai exact doamna Clotilde Armand.

Consiliul Superior al Magistraturii a afirmat că intruziunea în independenţa judecătorilor a fost cu atât mai accentuată cu cât afirmaţiile primarului de la Sectorul 1 au fost făcute în aceeaşi zi în care cauza era în pronunţare.

Primarul Sectorului 1 , Clotilde Armand a anunţat, luni, că a fost schimbat judecătorul de la Curtea de Apel Bucureşti care analiza dosarul prin care ea cerea anularea raportului Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) şi sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate a fost schimbat fără motivare.

Related Articles

Back to top button