CRITICII

Antonio Andrușceac (AUR) către ministrul Muncii: În 2020 PSD a promis că va mări alocațiile copiilor la 300 de lei când va veni la guvernare. De ce nu se aplică legea?

Deputatul AUR, Antonio Andrușceac, a înaintat o sesizare către ministrul Muncii, Marius Budăi, prin care atrage atenția că Legea nr.14/2020 nu se aplică încă, deși este în vigoare de mai bine de doi ani. Mai exact, copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani, în teorie, ar trebui să aibă o alocație în valoare de 300 de lei. În realitate, aceștia primesc suma lunară de 256 de lei.

Andrușceac a cerut Ministerului Muncii să explice de ce nu s-a aplicat această lege deși este în vigoare din februarie 2020.

Răspunsul nu a întârziat să apară, iar Ministru Muncii, Marius Budăi, a precizat că bugetul de stat nu poate susține un cuantum mai mare decât este în prezent, dar în situația în care se vor adopta măsuri pentru a atrage mai mulți bani la buget, acestea vor fi majorate.

Potrivit unor surse, în momentul de față, cuantumul alocațiilor se indexează anual, cu rata medie a inflației din anul precedent. Tot Budăi a menționat că este nevoie de o politică fiscală care să atragă resurse financiare pentru susținerea unor astfel de creșteri bugetare, având în vedere că sunt aproximativ 3,6 milioane de copii beneficiari ai alocației de stat.

Așadar, cine este responsabilul? Să reamintim că atunci când era în opoziție, PSD a criticat vehement Guvernul că nu mărește alocațiile, însă acum că are frâiele puterii, social-democrații nu aplică legea.

Related Articles

Back to top button