CRITICII

Atacurile lansate de KGB-ul ucrainian asupra forțelor politice patriotice din România reprezintă o gravă încălcare a suveranității țării

Atacurile lansate de către structurile de securitate ucrainiene asupra forțelor politice patriotice parlamentare din România reprezintă o gravă amenințare a suveranității țării.

Vorbim despre campania lansată în aceste zile în spațiul media din România împotriva partidului AUR și care ar susține din nou, fără a se prezenta vreo dovadă, că ar exista legături cu Federația Rusă a unor lideri ai partidului. Dincolo însă de declarațiile obișnuite nu s-au prezentat nici de această dată dovezi.

Guvernul de la București închide astăzi ochii în totalitate la toate presiunile și abuzurile exercitate dinspre Kiev. Războiul a devenit un pretext pentru a justifica acceptarea oricărei atitudini din partea Kievului, oricât de sfidătoare ar fi ea.

Faptul că România mai are o voce prin atitudinea suveranistă a lui George Simion, președintele partidului AUR, deranjează la Kiev. Acolo s-ar dori o clasă politică total obedientă la București și care să închidă ochii în totalitate, asta deși există nemulțumiri mari în societate(spre exemplu agricultorii au ieșit la proteste pentru că cerealele ucrainiene au pătruns libere pe piața din România iar prețurile s-au prăbușit).

Unii stat străin nu îi este permis să se implice în politica unui alt stat. Un asemenea demers este complet ilegal și antiromânesc. În mod normal ministrul de externe român ar fi trebuit să convoace ambasadorul Kievului și să ridice această problema.

De asemenea structurile românești de informații ar trebui să limiteze aceste acțiuni , să le anihileze, chiar dacă acest lucru ar însemna acțiuni mai dure cum ar fi expulzarea factorilor implicați. Războiul nu poate justifica încălcarea suveranității României, indiferent dacă Kievul este de acord sau nu este de acord cu politica dusă de către un partid sau altul.

Related Articles

Back to top button