CRITICII

AUR oferă servicii medicale gratuite pentru toți cetățenii. Cum funcționează Caravana Medicală?

O caravană medicală inițiată de AUR va oferi servicii medicale gratuite în mai multe județe din România în această vară. Echipa mobilă este formată din camioane TIR și microbuze, complet amenajate și dotate cu echipamente medicale de ultimă generație, care permit diagnosticarea diverselor afecțiuni.

Caravana medicală are ca scop să ajute comunitățile care nu beneficiază de servicii medicale adecvate și nu au acces la specialiști în domeniul sănătății. George Simion, liderul AUR, a explicat că inițiativa vine ca un răspuns la nevoile românilor și la promisiunile făcute în campania electorală. Deși intenția inițială a fost de a construi un spital permanent, restricțiile legislative au impus transformarea proiectului într-un spital mobil.

Caravana a plecat din București duminică și va ajunge în mai multe localități din Bacău, Neamț, Suceava, Botoșani și alte județe ale țării. Echipa medicală formată din medici interniști, medici de familie și medici oftalmologi va oferi consultații și tratamente în locurile în care serviciile medicale sunt insuficiente sau inexistente.

Acest demers va permite cetățenilor din zonele defavorizate, care se confruntă cu dificultăți financiare și lipsa infrastructurii medicale, să beneficieze de asistență medicală gratuită în propriile localități. AUR a așteptat și autorizarea cabinetului stomatologic mobil pentru a se alătura caravanei medicale.

Inițiativa Alianței pentru Unirea Românilor reprezintă un efort important pentru îmbunătățirea accesului la servicii medicale de calitate în comunitățile defavorizate și pentru asigurarea îngrijirii medicale adecvate celor care au nevoie de aceasta.

Related Articles

Back to top button