CRITICII

AUR, fenomenul politic al momentului: Depășește PSD în sondajele pentru europarlamentare

PSD pierde primul loc în fața partidului AUR. Asta spun sondajele europene realizate de Europe Elects pentru publicația Euractiv. PSD și PNL, în momentul de față, abia dacă mai adună împreună 42%, în timpce Alianța pentru Unirea Românilor are 25%.

Asta demonstrează clar că românii s-au săturat de corupția care a luat amploare în cele două partide, să nu mai vorbim despre faptul că s-a dat de pământ cu doctrina politică, dar și cu onoarea celor două partide, din cauza că până mai ieri erau dușmani de moarte, din toate punctele de vedere, iar acum și-au dat mâna pentru a nu pierde puterea în fața AUR.

Din păcate pentru PSD și PNL, dacă cifrele rămân aceleași și pentru parlamentare (deși cu timpul cele două partide scad tot mai rău în sondaje), nu vor mai putea face o majoritate nici măcar cu UDMR, aceștia fiind cotați în continuare la 5%.

Referitor la europarlamentare, situația conform sondajelor europene stă în felul următor: AUR este pe primul loc, urmând să ia 12 mandate de europarlamentari. Asta este o adevărată surpriză pe scena politică internațională, deoarece AUR este un partid nou apărut, mai exact în 2019, iar urcarea partidului în sondaje este absolut uimitoare.

Asta demonstrează că există o stabilitate și din punct de vedere al structurilor de partid care reușesc să țină foarte mulți oameni aproape. Între timp, popularitatea marii coaliții a răului, formată din PSD și PNL, este într-o continuă scădere. Se preconizează că PSD va coborî pe locul doi cu 9 mandate de europarlamentari, iar PNL va fi pe locul 3 cu 8 mandate de europarlamentari.

Este clar că în 2024 va fi un vot al răzbunării. Românii s-au săturat de bătaia de joc pe care PSD și PNL, de multe ori cu ajutorul UDMR, au făcut-o față de români de mai bine de 34 de ani. Marcel Ciolacu demonstrează încă o dată că este un lider incapabil, ducând cele două partide la un minim istoric.

Related Articles

Back to top button