CRITICII

Nicușor Dan anunță că Primăria Capitalei nu mai are niciun leu în conturi

Municipiul București se confruntă cu un impas bugetar, cu salariile angajaților plătite, dar nu și impozitele pe salarii. Grupul PNL a votat de trei ori împotriva bugetului, invocând nemulțumirea că cele trei miliarde de lei destinate subvențiilor pentru transportul în comun și energia termică nu au fost alocate.

Grupurile USR și PMP susțin bugetul propus de primarul Nicușor Dan și acuză PNL și PSD că au blocat intenționat bugetul orașului.

Primăria Capitalei estimează că în 2024 va ajunge la un un buget de 10,6 miliarde de lei, cu subvenții pentru STB și încălzire însumând aproximativ două miliarde de lei. Cheltuielile de investiții strict ale municipalității, fără subordonați, sunt de 1,5 miliarde de lei. Cele 1,5 miliarde de lei sunt alocate în mare parte pentru modernizarea rețelei de încălzire, modernizarea transportului public, finalizarea stației de epurare Glina și reabilitarea colectoarelor principale, modernizarea liniilor de tramvai și continuarea lucrărilor la Prelungirea Ghencea.

Până în momentul de față alocările au fost doar pe hârtie .

Related Articles

Back to top button