CRITICII

Băsescu declară: Comasarea alegerilor e o înșelătorie în interesul PSD și PNL. Mă mir că nu au decis să deschidă doar o secție de votare

Traian Băsescu a vorbit, într-o ediție specială, la România TV, despre comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare. Întrebat despre comasarea alegerilor, el a spus că este o înșelătorie.

„Pregătirea începerii campaniei electorale s-a făcut cu stângul. Nu-i permis să comasezi, în interesul partidelor, alegerile locale cu europarlamentare. Sunt subiecte și proceduri total diferite. Cum va arăta România după 9 iunie, când va sta timp de cinci luni, cu primari aleși și consiliu local ales, dar în funcțiune o să rămână vechii primari și vechiul consiliul .
Suntem de un ridicol total. E clar că alegerile se fac in interesul partidelor, nu al cetățenilor. Mă mai aștept să se facă o singură secție de voatre și pentru parlamentul European și alegerile locale. Asta ar întrece orice măsură a disprețului pentru tipul de alegeri de pe 9 iunie“, a afirmat fostul președinte, la România Tv.

Cu privire la interesul comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale, Băsescu crede că este o înșelătorie la mijloc.

„În spatele acestei decizii e o înșelătorie. Îi aduc la alegerile pentru primar, dacă tot ai venit, ia votează aici și pe domnul europarlamentar, pe care nici nu îl cunoaște omul. Listele au câte 33 de europarlamentari. Este foarte greu să justifici amestecul europarlamentarelor cu localele“, a completat Traian Băsescu.

Related Articles

Back to top button