CRITICII

Burduja îl numește pe baronul roșu Dumitru Chiriță în conducerea Electrica

Grupul Electrica a anunțat că acționarii au ales, o nouă componență a Consiliului de Administrație al Electrica. Un nume votat, la propunerea Ministerului Energiei, este Dumitru Chiriță, fostul șef controversat al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), înainte fiind, pe rând, electrician, sindicalist și apoi deputat PSD.

Din punct de vedere politic, sunt de remarcat două aspecte în procesul de numire a noului Consiliu de Administrație. Dumitru Chiriță, PSD, a fost propus de ministrul Sebastian Burduja, PNL. În același timp au fost scoși din Consiliu doi oameni apropiați și susținuți de fostul ministru al energiei, Virgil Popescu (PNL), aceștia fiind Iulian Cristian Bosoancă și Gicu Iorga.

Electrica este listată pe bursă, acționarul cel mai mare și cu cea mai mare influență în companie fiind Ministerul Energiei, care deține 48,79%. Chiar dacă statul nu este acționar majoritar, compania este puternic controlată politic.

Cat despre Daniel Chiriță putem spune doar că :

  • A terminat facultate la 37 de ani
  • A fost șef la ANRE, în perioada octombrie 2017 – aprilie 2023, deși tangențele sale cu domeniul energiei nu erau chiar relevante.
  • Iar în prezent este director general adjunct la Electrica Furnizare, companie din cadrul grupului Electrica.

Acesta va trebuie acum să aleagă între cele două posturi cel nou numit de consilier în cadrul Grupului Electrica sau postul pe care îl ocupă acum de director general adjunct tot la Electrica.

Related Articles

Back to top button