CRITICII

Cap de listă al partidului lui Viktor Orbán la europarlamentare, fost ministru al Justiției, se retrage din viață publică după scandalul ,,Pedofilul”

Fostul Ministru ungar al Justiției, Judit Varga, se retrage din viaţa publică, renunţă la mandatul său din Parlamentul Ungariei şi la poziţia sa de cap de listă pentru alegerile Parlamentului European. Politicianul a anunţat decizia sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, ca răspuns la demisia preşedintelui ungar Katalin Novák.

Alegerea a venit după numeroase proteste stradale în urma deciziei de grațiere individuală a unora dintre deținuții acuzați de pedofilie, luata de președinte, aceasta nu s-a transformat în lege deoarece ca să fie valabilă este nevoie ca ministrul justiţiei să semneze.

Judit Varga, până acum, Ministrul Justiție în Ungaria declară : „Eu am continuat practica de mai bine de 25 de ani potrivit căreia ministrul justiţiei ia la cunoştinţă decizia de graţiere a preşedintelui”, a afirmat politicianul.

Judit Varga a adăugat că îşi asumă responsabilitatea politică pentru dorința de semnare a deciziei preşedintelui Ungariei.

Judit Varga a fost Minstru al Justiției în Ungaria între anii 2019 -2024 .

Related Articles

Back to top button