CRITICII

Catastrofal, peste 70% din legumele și fructele consumate sunt din import

Peste 70% din legumele și fructele consumate de români sunt acum importate. Această realitate nu numai că subminează economia locală, dar reprezintă și un eșec al alianței sărăciei PSD-PNL în a susține sectorul agricol autohton.

Marile lanțuri de magazine au devenit actori dominanți în piața alimentară, preferând să limiteze accesul la produsele românești și să se bazeze pe importuri. Această practică nu doar că afectează negativ agricultorii români, care se luptă să găsească piețe pentru produsele lor, dar și subminează securitatea alimentară a țării.

Fermierii și agricultorii din România, în ciuda potențialului lor enorm, sunt lăsați să lupte într-un mediu economic ostil, unde lipsa de sprijin guvernamental și barierele comerciale inechitabile le limitează sever posibilitățile de desfacere.

Această dependență crescută de importuri reprezintă o catastrofă nu doar pentru sectorul agricol, ci și pentru economia națională în ansamblu. În timp ce resursele sunt redirecționate către alte țări, România pierde nu doar venituri financiare, ci și oportunitatea de a-și dezvolta un sector vital pentru bunăstarea economică și socială.

Guvernarea PSD-PNL se face vinovată de neglijarea unui sector cheie, perpetuând o politică care favorizează importurile în detrimentul producătorilor locali.

Related Articles

Back to top button