CRITICII

Ceaușescu a construit în 25 de ani sute de hidrocentrale, în timp ce făcea și milioane de apartamente

Din punct de vedere economic regimul Ceaușescu a depășit cu mult orice alt regim din lume, făcând dintr-o națiune măruntă una din cele mai puternice din lume.

Această afirmație nu este una hazardată. Ceaușescu a reușit să conducă România aproximativ 25 de ani, restul fiind regimuri de ocupație sovietică.

În acest timp el a construit în jurul său o elită politică și economică capabilă să performeze macro.

Teoriile cu economia disfuncțională și învechită sunt false și aparțin celor care au dorit să justifice poporului asasinarea lui Ceaușescu. Acea economie atât de criticată în realitate a construit sute de hidrocentrale. În acest timp s-a făcut metroul București și se construiau milioane de apartamente.

Tot atunci România devenea o forța navală construind cu resurse proprii peste 400 de nave comerciale, performanță ce este greu de atins.

În realitate regimul performa macro, însă Ceaușescu a făcut o greșeală: ca să plătească datoria externă a uitat să mai lase de mâncare și la popor.

De acest lucru s-au folosit cei care deja urau România pentru faptul că ea concura la nivel de putere economică mondială.

Acești au infiltrat regimul de la București și s-au folosit de paraziții ce căpușau țara și furaseră sume exorbitante de bani pentru a-l îndepărta pe Ceaușescu.

Aici a fost o altă greșeală a regimului: privând pe români de informație aceștia nu au știut să răspundă manipulării, fiind asemenea unor copii ce executau ordine precise.

Acel regim a fost replicat ulterior la o scară mai mare de către China comunistă și care a devenit la acest moment prima economie a lumii. Nu există produs realizat care să aibă cel puțin o componentă de acolo și este greu statelor să concure cu regim economic ce este reglat precum un ceas elvețian. Asta avea România la acel moment dar românii erau doar puțin peste 20 de milioane și nu 2 miliarde.

Performanțele economie ale acelui regim par greu de egalat. Să faci peste 400 de hidrocentrale în doar 25 de ani reprezintă ceva măreț, mai ales că în paralel se desfășurau investiții similare.

Related Articles

Back to top button