CRITICII

Cine e Florin Barbu, zis Busy, Ministrul Agriculturii criticat de fermieri pentru că nu le-a rezolvat problema

Florin Barbu este membru PSD și actualul Ministru al Agriculturii . Aceasta a fost propulsat de Paul Stănescu în funcție, pentru că a promovat o lege prin care fiul lui Paul Stănescu câștigă subvenții de la UE.

Florin Barbu a lucrat toată viața la stat, începându-și cariera la Primăria Slatina. El are și un doctorat în economie la Universitatea din Craiova, mai exact la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor.

Din 2014 până în 2020 a fost director general la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), funcție prin care a gestionat bugete de sute de milioane de euro destinate irigațiilor din România. Din 2020 e deputat PSD și a devenit preşedinte al Comisiei pentru agricultură până în iunie 2023, când a ajuns ministru al Agriculturii.

Fermierii îl acuză că prin reglementările europene promulgate de acesta , prin cele doua obligații de mediu , se ajunge la scăderea încasărilor pentru fermierii din toată UE.

Florin Barbu a avut , de asemenea, un rol important și în afacerea stufului din Deltă. Aceasta a modificat legea protejării Deltei Dunării, fiind la acel moment președintele Comisiei de agricultură din Camera Deputaților , mai mult a decis să o transforme în pajiște pentru a cere subvenții de milioane de euro de la UE, potrivit unei investigații a emisiunii ”România, te iubesc” de la Pro TV

Ulterior, proiectul a trecut rapid prin Parlament și a fost promulgat de președintele Iohannis.

Related Articles

Back to top button