CRITICII

Cine este bancherul plătit cu peste 15.000 de euro de la stat lunar

Andrei Răzvan Micu a avut o carieră de succes, trecând de la administrația publică la băncile cu capital majoritar de stat, ocupând acum funcția de director general al EximAsig. Compania este specializată în asigurarea creditelor comerciale și face parte din grupul Exim, care include și EximBank. Micu are un salariu anual uriaș, iar veniturile sale i-au permis să obțină un credit mare de la o bancă comercială. De asemenea, transferă o mare parte din veniturile sale sub formă de împrumuturi către părinții săi.

Răzvan Micu și-a început studiile la Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, obținând o licență în drept în 2021. A urmat apoi cursuri la SNSPA și a avut o evoluție rapidă în carieră, ajungând să conducă EximAsig. Deși nu are studii în economie, a avut succes în domeniul financiar-bancar. Salariul său nu este cel mai mare din băncile de stat, fiind depășit de al altor directori, cum ar fi cel al directorului Exim Bank sau al președintelui Directoratului CEC Bank.

Potrivit ultimei declarații de avere, depuse în octombrie 2023 pentru anul fiscal 2022, acesta câștigă pe lună 15.000 de euro. La această sumă se mai adaugă și indemnizația de președinte al Consiliului de Administrație al EximBank, în valoare de 152.400 lei.

Related Articles

Back to top button