CRITICII

Ciolacu îi face mincinoși pe fermieri: Niciun bob de grâu din Ucraina nu rămâne în România

Marcel Ciolacu îi face mincinoși pe fermierii care arată camioanele ucrainene cu cereale fără sigilii pe Tiktok. Premierul afirmă că înregistrările care arată camioane cu cereale din Ucraina desigilate nu înseamnă că în România ar rămâne vreun bob de grâu. Camioanele se cântăresc la intrare și la ieșire din țară, iar momentan nu există licențe pentru importul de cereale din Ucraina.

„Nu rămâne nicio marfă în România. Acele TIR-uri au și intrare, și ieșire. Nu poți să ieși din țară după ce ai fost cântărit și ai documnentele înregistrate în sistem. Se cântărește și în Ungaria, se cântărește și în port. Eu vă spun că nu am de la nicio instituție a statului român, dar de la niciuna, și cele pe care le știm, și cele pe care nu le știm, nu am nicio informație că vreun bob de grâu rămâne. Nici nu au niciun interes, pentru că au contracte foarte specifice.

Noi uităm în tot acest context și când împingem aceste lucruri – și eu nu cred că fermierii stau să filmeze în vamă și să împingă acest înregistrări pe TikTok, pe social media – uităm că în Ucraina e război. Când e război, lucrurile cel puțin pe zona de business sunt mult mai ordonate. Nu părăsește niciun camion de capul lui un front spre România, pentru că poate să plece cu armament. Deci înțelegeți că este aproape imposibil, decât pe sistemul de licențiere, unde România nu a emis nicio licență. Nu pot să confirm acesta minciună. Cu adevărat, ea revoltă românii, se manipulează, suntem în alegeri”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a afirmat în urmă cu o săptămână că România nu a importat grâu din Ucraina, dar a explicat că la minister au fost depuse şapte cereri de import de cereale din Ucraina, însă niciuna nu a fost aprobată în momentul de faţă.

Related Articles

Back to top button