CRITICII

Ciolacu o scaldă, după ce FMI a recomandat majorarea taxelor și impozit progresiv

Vizita FMI în România s-a încheiat, iar experții vin cu recomandări dure pentru țara noastră. Noi taxe, dar și amânarea creșterii pensiilor sunt printre solicitările FMI.

Specialiștii FMI au stat de vorbă cu ministrul de Finanțe , Marcel Boloș, cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu și cu premierul Marcel Ciolacu. 

Întrevederea a avut loc la Palatul Victoria, la încheierea vizitei obişnuite a FMI dedicată analizei evoluţiei economice şi financiare şi de actualizare a perspectivelor macroeconomice ale României, s-au declarat următoarele :

“Semnalele pe care le avem deja pe luna ianuarie sunt îmbucurătoare şi am dori să rediscutăm proiecţiile împreună cu echipa FMI, după încheierea primului trimestru din 2024,” a declarat prim-ministrul.

FMI avea pe lista de propuneri o singură cotă TVA, eșalonarea recalculării pensiilor și impozit progresiv pe salariu care să ajungă la 25% în funcție de cât câștigi.

De asemenea, experții internaționali au recomandat ca recalcularea pensiilor să fie dată în mai multe tranșe. Fondul propune impozit progresiv de până la 25% pe salariile de peste 8.000 de lei, dar și o singură cotă de TVA în România.

Related Articles

Back to top button