CRITICII

CIOLACU UITĂ DE UDMR: NU AM NICIO PRETENȚIE DE LA DOMNUL KELEMEN. LISTA NOULUI GUVERN

Liderii Coaliției au avut discuții marți în legătură cu formarea noului Guvern Ciolacu. PNL și PSD și-au anunțat portofoliile ministeriale, dar președintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că negocierile cu PNL privind ministerele din Guvernul Ciolacu au eșuat, fără să se ajungă la un acord.

Să ne amintim că luni, odată cu demisia fostului prim-ministru Nicolae Ciucă, liderul PSD, Marcel Ciolacu, declara și oferea partidului UDMR asigurări că va face parte din lista Guvernului condus de acesta, dacă se va întâmpla să fie ales. ”Dacă voi fi desemnat premier, voi avea o întâlnire cu Kelemen Hunor. Îmi doresc UDMR la guvernare”  spunea Marcel Ciolacu, în urmă cu două zile.

Lista Guvernului Ciolacu a fost anunțată marți seară, însă a venit cu o surpriză: UDMR nu există. Noul premier a venit cu o explicație „din punctul nostru de vedere, cu regret spun, în acest moment UDMR și colegii mei , Tánczos Barna, Cseke Atilla, Kelemen Hunor nu sunt în această coaliție. Dar, repet, seara nu s-a terminat.” Întrebat dacă liderul UDMR l-a anunțat cum vor vota parlamentarii Uniunii, acesta a răspuns că: „Nu am avut această discuție pentru că nu am nicio pretenție de la domnul Kelemen Hunor, de la UDMR în contextul actual, decât de a rămâne în continuare colegi, prieteni și sunt ferm convins că ne vom respecta în continuare cum am făcut-o și până acum.”

Liderul UDMR a venit cu o replică pe măsură, spunând că „la <<impuse>> nu se poate lucra”.

Astfel, lista ministerelor din partea PSD care vor face parte din noul Guvern cuprinde Ministerul Transporturilor, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Agriculturii, Ministerul Economiei și Turismului, Ministerul Apărării, Ministerul Familiei și Tineretului, Ministerul Digitalizării, Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății.

În ceea ce privește PNL, vorbim de Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Finanțelor, Ministerul Justiției, Ministerul de Externe, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Mediului, Ministerul Educației, Ministerul Culturii și Ministerul Energiei.

Lista Guvernului Ciolacu

Premier – Marcel Ciolacu

Secretarul General al Guvernului – Mircea Abrudean

Vicepremier PSD – Marian Neacșu

Vicepremier PNL – Cătălin Predoiu

Miniștri PSD

Ministrul Transporturilor – Sorin Grindeanu

Ministrul Fondurilor Europene – Adrian Câciu

Ministrul Agriculturii – Florin Barbu

Ministrul Economiei și Turismului – Radu Oprea

Ministrul Apărării – Angel Tîlvăr

Ministrul Familiei și Tineretului – Gabriela Firea

Ministrul Digitalizării – Bogdan Ivan

Ministrul Muncii – Marius Budăi

Ministrul Sănătății – Alexandru Rafila

Miniștri PNL

Vicepremier și ministrul Afacerilor Interne – Cătălin Predoiu

Ministrul Finanțelor – Marcel Boloș

Ministrul Justiției – Alina Gorghiu

Ministrul de Externe – Luminița Odobescu

Ministrul Dezvoltării – Adrian Veștea

Ministrul Mediului – Mircea Fechet

Ministrul Educației – Ligia Deca

Ministrul Culturii – Raluca Turcan

Ministrul Energiei – Sebastian Burduja

Related Articles

Back to top button