CRITICII

Preşedinta Ungariei, Katalin Novak, a demisionat după ce a grațiat un pedofil

Preşedinta Ungariei, Katalin Novàk, o apropiată a lui Viktor Orban, şi-a anunţat demisia, în urma unei controverse majore legate de graţierea unui condamnat într-un caz de pedofilie.

,,Am făcut o greşeală. (…) Astăzi este ultima zi în care mă adresez vouă în calitate de preşedinte”, a declarat Katalin Novàk, într-un discurs difuzat la televiziunea naţională.

Mii de persoane au manifestat la Budapesta faţă de graţierea acordată de Katalin Novàk, – care a acordat în jur de douăzeci de graţieri, cu ocazia vizitei Papei – unui director adjunct al unei case de copii condamnat la închisoare în 2019 pentru că a acoperit agresiuni sexuale asupra minorilor care ar fi fost comise de superiorul său.

În discursul său, de la revedere , Katalin Novak recunoaştă greşeala pe care a făcut-o și menționează că a lua o decizie care venea în contradicţie şi stânjenea politica de toleranţă zero a guvernului faţă de pedofilie.

Preşedinta Ungariei, ea însăşi mamă a trei copii, şi-a cerut scuze faţă de cei pe care, prin gestul său, i-a jignit şi faţă de cei pe care i-a dezamăgit. „Am fost, sunt şi voi fi alături de copii şi familii”, a spus aceasta .

În încheierea discursului său , ea mulţumeşte celor care au sprijinit-o şi celor cu care a lucrat, dar mai ales familiei sale şi soţului, fără a pomeni nimic de Viktor Orban sau de partidul Fidesz. Mai mult, ea lasă să se înţeleagă că se va retrage din viaţa publică şi nu va reveni în politică

Related Articles

Back to top button