CRITICII

Ciucă pregătește aprobarea de urgență a certificatului verde

Premierul României, fostul general Nicolae Ciucă, mai pregătește un tun după ce s-a decis să cumpere rable de casat de la norvegieni: 32 de nave F16 vechi de 40 de ani.

A venit ordin de la stăpânire ca să se aprobe certificatul verde și cum prin parlament treburile s-au cam blocat se dorește folosirea metodei Ordonanței de Urgență.

Dacă se face acest lucru partidele nu mai pot contesta decizia guvernului ci doar Avocatul Poporului. Renate Weber a avut poziții constante împotriva obligativității, deci este foarte posibil ca ordonanța să pică la Curtea Constituțională.

Certificatul verde ar impune condiții grele ce ar face imposibilă continuare activitâții unui om datorită restricțiilor multiple. Spre exemplu nu mai ai dreptul la muncă iar angajatorul va fi forțat să nu te primească.

Există suspiciuni că PSD-PNL-USR-UDMR vor forța aprobarea Legii Certificatului Verde în parlament, în data de 21 decembrie, ultima zi în care se poate face acest lucru în 2021.

AUR se opune aprobării, dar AUR are doar 10% din numărul de parlamentari.

PNL-PSD-USR-UDMR nu au spus românilor în campania electorală că vor să îi vaccineze obligatoriu, inclusiv pe copii.

ONU consideră că vaccinarea obligatorie este ilegală și afectează dreptul la libera alegere a oamenilor. ONU se opune vaccinării obligatorii.

Marea Britanie a restras certificatul verde după ce Uniunea Europeană nu a putut să îi pună la dispoziție un studiu care să demonstreze că aplicarea ar duce la reducerea gradului de infectare.

Ba tocmai invers, se pare că sub falsa protecție a vaccinării, virusul se transmite mai repede deoarece cei vaccinați nu mai prezintă simptome dar ei duc boala mai departe.

În Europa țările sunt pe roșu, a venit valul și peste ele. Au râs de români că s-ar fi îmbolnăvit deoarece nu sunt vaccinați, dar iată că le-a venit ràndul și asta e rău.

Pe 21 decembrie la parlament va fi protest. El începe la ora 9. Este un protest ce are menirea de a convinge parlamentarii că românii nu iși doresc vaccinarea obligatorie, să fie dreptul fiecăruia de a putea alege. Este un proteste organizat de AUR dar și de asociațiile ce se opun obligativității. Protestul are loc chiar în ziua în care ar trebuie să se voteze de majoritatea parlamentară proiectul de lege.

Related Articles

Back to top button