CRITICII

Ciucă și Iohannis închid Azomureș: peste 5.000 de familii afectate și jumătate din necesarul de îngrășăminte

Azomureș urmează să își suspende temporar activitatea, dar dacă statul român nu intervine acest temporar va fi definitiv.

Jumătate din necesarul de îngrășăminte al țării este asigurat de Azomureș, iar cealaltă jumătate provine din importuri.

Rusia, Ucraina și Turcia au blocat exporturile de îngrășăminte pe fondul scumpirilor din energie. Acest lucru complică și mai mult datele problemei.

Criza energetică a făcut ca gazele din România să fie foarte scumpe, asta deși avem resurse importante de gaz și care ar trebui să se regăsească în consumul intern.

Guvernele PNL au vândut gazul ieftin românesc la străini și acum dau economiei românești gaz ieftin rusesc, dar nici acesta nu pare că mai vine.

AzoMureș își suspendă temporar activitatea. Peste 1.000 de angajați are compania dar este afectată toată industria chimică, de la furnizori la beneficiari.

Se estimează că peste 5.000 de familii sunt afectate, aproximativ 20.000 de români e posibil să rămână fără locuri de muncă.

Dar generalul Ciucă susținut de Ciolacu și de Câțu se face că nu vede, cel mai probabil aștesptă ca să iasă Românii în stradă. România nu mai are voie să producă nimic deoarece este condusă de slugi.

PNL și PSD astăzi își împart funcțiile publice, nu au timp de guvernare. Pentru ce să ajute fermierii din România când ai au nevoie să importe carne de porc din Olanda, Germania și Polonia.

Fără îngrășăminte ieftine românii nu vor putea supraviețui. Pământul trebuie hrănit ca să producă roade bune, dar nici nu se poate să îl lăsăm abandonat iar românii să moară de foame.

Related Articles

Back to top button