CRITICII

Stolojan iese la atac împotriva noului Guvern, pe sistemul „râde ciob de oală spartă”

Fostul premier Theodor Stolojan a criticat Guvernul condus de Ciolacu, acuzându-l că intenționează să „și bată joc de țară” prin depășirea deficitului bugetar pentru acest an. Într-un interviu, Theodor Stolojan a declarat că toate facilitățile fiscale ar trebui eliminate, inclusiv scutirile de impozit pe venit și contribuția de asigurări de sănătate aplicate în construcții, industria alimentară, agricultură și sectorul IT.

Fostul premier a criticat situația economică „absurdă” creată în România din cauza politicilor populiste și a exemplificat diferența dintre salariile mici ale profesorilor debutanți care plătesc impozite și contribuții de sănătate, în timp ce unii profesioniști din IT și construcții cu venituri mari nu plătesc astfel de taxe.

Stolojan a pus întrebarea retorică de ce ar trebui să subvenționăm construcția de vile, mall-uri comerciale și hoteluri din bugetul de stat, menționând că aceasta nu este o situație obișnuită în Europa.

Referindu-se la ținta de deficit bugetar de 4,4% din PIB pentru acest an, Stolojan a afirmat că responsabilitatea respectării acestei ținte aparține guvernului. El a avertizat că dacă Guvernul Ciolacu nu ia măsurile necesare, deficitul bugetar va depăși această țintă, sugerând că acțiunile guvernului ar putea arăta lipsă de responsabilitate față de România.

Fostul premier a subliniat că în timp ce sistemul judiciar a făcut anumite ajustări pentru a elimina excesele din sistemul lor de pensii și venituri, politicienii nu par să fie preocupați de problemele reale ale României, ci de propriul lor beneficiu financiar.

Related Articles

Back to top button