CRITICII

Deputatul condamnat penal definitiv care participă la votarea legilor în Parlament: „Voi renunța la mandat doar în cazul în care Curtea Supremă respinge calea extraordinară de atac, revizuirea”

Deputatul Cosmin Popescu a declarat că va demisiona din Parlament doar după ce se va judeca și ultima cale de atac împotriva sentinței definitive. El a fost condamnat definitiv în aprilie 2011 pentru favorizarea infractorului în dosarul „Strămutaților de lux”.

Dosarul lui și cel al lui Ionel Mantog, presupusul infractor, au fost judecate separat, deși Codul de Procedură Penală prevede că se judecă în același dosar. Cosmin Popescu a afirmat că mai are o cale de atac prin revizuire și că va lua o decizie în funcție de hotărârea Curții de Apel Alba. El a votat proiecte de lege în Parlament, deoarece drepturile sale au fost suspendate odată cu condamnarea. În cazul în care sentința rămâne definitivă, el intenționează să se retragă definitiv din viața politică. Cosmin Popescu a fost lider al PDL Gorj și a demisionat din partid în aprilie.

Related Articles

Back to top button