CRITICII

Claudiu Târziu declară că AUR și-a asumat reintroducerea serviciului militar, prin înrolare voluntară și instituirea unui Program național de pregătire militară

Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, afirmă că recentele declarații ale generalului Gheorghiță Vlad, șeful Statului Major al Apărării, privind introducerea serviciului militar voluntar sunt „prea timide” și precizează că AUR și-a asumat reintroducerea serviciului militar, prin înrolare voluntară și instituirea unui Program național de pregătire militară.

„Pentru partidul AUR, opțiunea euro-atlantică este una strategică și irevocabilă, întrucât ea răspunde interesului național. Trebuie să spun aici că AUR a fost primul partid românesc de după căderea regimului comunist care și-a asumat programatic, încă de la început, reintroducerea serviciului militar, prin înrolare voluntară. Ne-am fixat acest obiectiv cu mult înaintea invadării Ucrainei de către Rusia, iar cu acest program am fost trimiși de către români în Parlamentul României . Am anunțat, încă de la constituirea partidului, că AUR este adeptul instituirii unui Program național de pregătire militară, de însușire a tehnicilor de supraviețuire și de luptă asimetrică pentru voluntari, astfel încât, pe lângă armata de profesioniști, România să dispună și de o «armată de rezervă» formată din cetățeni. Acest program de instruire ar trebui să dureze cel puțin trei luni, pe bază de voluntariat, derulat fie în cadrul armatei, fie într-un ONG specializat și autorizat de Ministerul Apărării”, afirmă Claudiu Târziu.

Related Articles

Back to top button