CRITICII

Composesoratul Merișor, istoria unui jaf nepedepsit de organele statului : defrișări ilegale de pădure, delapidare, gestiune frauduloasă, uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată

Asociația românească Merișor Composesorat a fost acuzată de administrare frauduloasă și delapidare de către unul dintre membrii săi fondatori, Dragota Ioan.

Dragota Ioan susține că asociația a abuzat de subvenții și a făcut cheltuieli disproporționate, fondurile fiind folosite în interes propriu.

Asociația deține 909 hectare de teren, inclusiv 531 hectare de pădure și 378 de hectare de pășune. Dragota Ioan susține că asociația nu a reușit să furnizeze documente contabile, bugete, rapoarte ale cenzorilor, contracte de prestări servicii, sau alte justificări privind cheltuielile. De asemenea, susține că în perioada 2014-2017 au avut loc tăieturi masive de arbori, fără ca sumele rezultate din aceste tăieturi să fie distribuite coproprietarilor.

Dragota Ioan a solicitat o investigare a documentelor contabile și contractuale care stau la baza evidenței asociației, pentru a investiga dacă și în ce mod s-au efectuat vânzările de cherestea și modul în care s-au efectuat distribuirea veniturilor către coproprietari.

Related Articles

Back to top button