CRITICII

Concediile medicale sunt impozitate suplimentar, cu 10%, chiar și pentru pacienții oncologici

Angajații care își iau concediu medical pentru boli obișnuite, pentru accidente în afara locului de muncă, dar și pentru îngrijirea copilului bolnav vor plăti 10% contribuții la sănătate din indemnizația primită în perioada de boală.

Informație cu impact emoțional : Măsura a intrat în vigoare de la 1 ianuarie și se aplică , chiar și pentru bolnavii de cancer, care au nevoie de zile libere pentru tratamente periodice care îi țin în viață. Până acum, angajații primeau 75% din salariu pe perioada concediului medical.

Decizia impozitării suplimentare vine după ce premierul Marcel Ciolacu s-a declarat nemulțumit că mulți angajați abuzează de concediile medicale.

Mediul privat și sindicatele contestă această măsură și cer verificarea concediilor medicale acordate bugetarilor în locul impozitării :

„Chiar bolnav fiind cu gripă sau dacă ai chiar si și COVID, te duci la serviciu, pentru că îți este diminuat venitul net”, a declarat Horațiu Raicu, secretar general al Blocului Național Sindical (BNS) .

Related Articles

Back to top button