CRITICII

Corupție la Avocatul Poporului: Ioan Gânfălean îi lasă moștenire postul fiului său

Instituția Avocatul Poporului organizează un concurs pentru ocuparea unui post vacant de consilier în cadrul Biroului teritorial Alba. Printre cei care s-au înscris la concurs se numără și Paul Gânfălean, fiul Avocatului Copilului, Ioan Gânfălean. Potrivit surselor, Paul Gânfălean a obținut cel mai mare punctaj și va fi consilier la Alba Iulia, în biroul unde a lucrat tatăl său. Există informații conform cărora Paul Gânfălean ar fi aflat subiectele de la Dinu Eugen, consilier în cadrul departamentului Armată, Justiție, Poliție, Penitenciare, prin intermediul tatălui său.

În trecut, Ioan Gânfălean a fost implicat într-un scandal legat de încercarea de trucare a unui concurs. Există suspiciuni că la nivelul Instituției Avocatul Poporului există o rețea de promovare a unor candidați la concursuri, favorizându-se candidații din sistem și rudele celor care lucrează în instituție. Această rețea este susținută de Renate Weber, Avocatul Poporului, și este asociată cu mafia PSD.

De asemenea, se aduc acuzații că Andreea-Elena Băicoianu, șef Biroul analiză acte normative, relații externe și comunicare din cadrul instituției Avocatul Poporului, ar fi furnizat subiectele unui alt candidat, Adrian Petre.

În legătură cu reușita lui Paul Gânfălean, Dinu Eugen i-ar fi solicitat Avocatului Copilului să organizeze o masă la Albac, la care vor participa și Renate Weber și membrii rețelei de promovare a candidaților. Această întâlnire ar urma să dureze 2-3 zile, iar participanții își vor lua concediu de odihnă pentru a nu fi expuși.

Related Articles

Back to top button