CRITICII

Cristina Prună de la USR se opune ca România să construiască drumuri, rețele de apă și canalizare

Nu îți vine să crezi de câtă prostie poate să existe la USR. Corporatiștii sunt îmbrăcați frumos, au fost trimiși prin țări străine să studieze, dar totul este numai coajă, fără nici un conținut.

Așa se face că USR nu pricepe absolut nimic din ceea ce este de făcut în interiorul țării. Ei nu vor ca românii să aibă o viață mai bună.

Cristina PRUNĂ se plimbă prin țări străine, îi place că acolo există clădiri frumoase, drumuri bune, că apa curge la robinet și este bună de băut. Dar la ea acasă liderul USR nu dorește ca lucrurile să meargă bine, așa că spune public că nu este bine ca guwernul să investească în drumuri, rețele de apă și canalizare.

Căci ministerul dezvoltării și-a propus să facă așa ceva, dar și nu și ea, nu și USR, care vine în aceste lucruri o simplă mită dată alegătorilor. Adică ce vrea să spună Cristina Prună: dacă faci un drum bun nu e bine căci dacă e bun este mită dată alegătorilor.

A început să se vorbească din nou de PNDL-uri și alte concepte pesediste de mituit primarii.Vreau să ne aducem cu toții aminte că nu există program din care să se fi furat mai mult ca din PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală). Ce reprezintă de fapt acest PNDL? Sume astronomice din taxele și impozitele noastre care mai devreme sau mai târziu se vor duce tot în toalete de 80.000 de euro în școli sau becuri de 2.000 de euro. Vă mai amintiți de faimoasele investigații jurnalistice în fața cărora ne-am crucit cu toții?E scandalos să nu fi învățat nimic din risipa de bani publici care s-a întâmplat sub ochii noștri neputincioși. Acum, în ședințele PNL se vorbește de 50 miliarde de lei (10 miliarde de euro!) pentru noi proiecte de “dezvoltare locală”.Avem PNDL de peste zece ani. I-am văzut efectele. Nu a scos niciun județ din sărăcie. Dimpotrivă, județele fruntașe la PNDL, precum Teleormanul, au rămas cele mai sărace.Investițiile locale trebuie să continue pe fonduri europene pentru că și așa am avut probleme de absorbție. Banii de la buget pentru proiectele locale trebuie să premieze performanța, adică să meargă ca și cofinanțare pentru proiecte europene. Doar așa putem avea un minim filtru pentru furturi și parandărături pentru firme de casă, cum s-a întâmplat de fiecare dată cu banii din PNDL.Să fie foarte clar! Reforma nu înseamnă să facem un alt PNDL, PNDL 3 sau alte nume pompoase care se pregătesc pentru a împacheta cu fundița roz acest nou program de cumpărat primari și alimentat clientela politică cu banii noștri, ai tuturor!

Related Articles

Back to top button