CRITICII

Cu trântorul prin Coreea! O „vacanță” la  Seul

După  Coreea de Sud, președintele  României mai are Australia și Noua Zeelandă. Din Australia am putea importa piei de cangur, iar din Noua Zeelandă, piei de pește. În  Coreea de Sud, președintele poate pune pe roate afaceri importante. 

România  are o tradiție  a  relațiilor cu Coreea de Sud, marcată de niște afaceri dubioase. Kim Woo Choong,  cunoscut  pe scurt mister Kim, intră în guvern ca acasă. Mister Kim și  concernul Daewoo nu întâmplător au preluat Șantierul Naval de la Mangalia și asamblarea de  autoturisme.

Perioada postdecembristă a început în România cu Tico, Matiz și Espero, nu cu Volkswagen și Audi.

Coreea de atunci  producea  elicoptere, tancuri, pentru  Națiunile Unite, vapoare si construia cartiere și școli pentru copiii angajaților. După ce mister  Kim a fost condamnat pentru fraudă fiscală (34  de miliarde de  dolari), concernul a intrat în dificultăți și nu mai știu care este starea lui de acum.

Oricum, în materie de armament, Coreea de Sud este unul dintre marii producători ai lumii.

Reuters  transmite  despre  vizită: „Coreea de Sud şi România se angajează să coopereze în domeniul apărării: Informaţii despre încheierea unui contract pentru livrarea de obuziere K9, în valoare de 725,7 milioane de dolari”.

Cum nu se poate mai clar, Klaus Iohannis urmărește să lase România înarmată pînă în dinți. Ba, aș zice că și această cooperare se vrea tot un argument pentru  dorința sa de a se muta la NATO.

Curcanul s-a umflat în pene și și-a înroșit mărgelele. Păsăroiul e gata de luptă!

Related Articles

Back to top button