OPINII

Cum sabotează Virgil Popescu un Mega Proiect energetic – Serbia insistă să facă cu România Porțile de Fier III

Unul dintre cele mai importante proiecte naționale este hidrocentrala reversibilă „Porțile de Fier III”, care va crește semnificativ ponderea producției din surse regenerabile în mixul energetic și va ușura echilibrul energetic, a declarat ministrul Mineritului și Energeticii, Dubravka Đedović în cadrul întâlnirii cu ambasadoarea României, Silvia Davidoiu.

Politicienii de la București nu par prea încântați de acest mega proiect, chiar dacă va crește semnificativ producția de energie a României. Al nostru ministru al Energiei pare să aibă o agendă diferită pentru România și trage de timp într-un mod nejustificat.

”Serbia se află în proces de tranziție și se lucrează la documente strategice care vor arăta direcția noilor investiții în infrastrictură, pentru a reduce simultan impactul negativ al gazelor dăunătoare asupra mediului și pentru a asigura suficientă energie”, a spus Đedović.

Porțile de Fier III este un proiect prezentat de Serbia ministrului român al Energiei Virgil Popescu, dar oficialul de la București a tras de timp și nu a făcut nimic.

România era în anul 1990 unul din cei mai mari producători de energie din Europa.

Această energie era folosită pentru o industrie ce cuprindea peste 10.000 de fabrici întinse pe tot teritoriul României.

După 1990 industria națională a fost devalizată și spoi demolată. Partidele care au condus țara nu au făcut acest lucru pentru români ci pentru ei.

Guvernul a decis să închidă și ultimele termocentrale, dar guvernul nu a pus nimic în loc.

Acest lucru înseamnă că vom avea un deficit de energie electrică și de 30%. De unde vom lua această energie? Va trebui să o importăm din Ungaria și din Bulgaria. Da, ați auzit bine: Ungaria și Bulgaria vor emite facturi scumpe către România. Vom plăti o taxă anuală către cele două state.

Related Articles

Back to top button