OPINII

Secretul succesului este să investești în propria persoană

De cele mai multe ori, în goana după succes sau după averi uităm să mai investim în propria persoană. Uităm să ne apreciem și să evoluăm ca individ în societate pentru ceea ce știm, nu pentru ceea ce deținem ca resursă materială. Valorile unei țări nu mai sunt apreciate de către popor cum ar trebui. Noile personaje, ce sunt mai vizibile în spațiul public sau pe internet reprezintă de multe ori exemple negative pentru societate, iar lipsa educației reprezintă cel mai mare pericol în ascensiunea noastră.

Poziția în societate nu ar trebui să fie dată de resursele materiale, ci de valoarea reală a persoanei. Cunoștințele, abilitățile sau inspirația de care dăm dovadă ar trebui să reprezinte cele mai de preț calități a unui individ.

Nu e de mirare ca marii afaceriști au înțeles acest secret și au început să se preocupe de propria persoană prin diferite strategii ce îi pot echilibra și le pot oferi sursa de energie și inspirație în drumul spre succes. Mulți dintre aceștia au recurs la meditație, și-au impus anumite obiective pe care le-au pus pe foaie și s-au materializat. Au investit în ei și au beneficiat de multe rezultate remarcabile recunoscute în întreaga lume, făcând cu pasiune tot ceea ce au realizat.

De ce nu investim mai mult în pregătirea noastră?

Cei mai mulți antreprenori urmează diferite cursuri, se informează, învață limbi străine, citesc, adoptă un stil de viață sănătos și își organizează timpul cât mai eficient.

John Mackey, CEO al companiei Whole Foods a adoptat meditația ce l-a ajutat să descopere succesul în afacerea lui, iar Steve Jobs a adoptat și el un mod de viață echilibrat, pentru a se autodisciplina. Conform unor cercetări efectuate în cadrul University College London, o persoană are nevoie de 66 de zile, pentru a transforma o activitate în rutină și pentru a o respecta ulterior în fiecare zi.

Tot acest cumul de cunoștințe și abilități pe care le putem adopta ne fac mai fericiți, iar fericirea ne aduce productivitate.

Încearcă mereu să înveți ceva nou. Nu munci doar pentru bani. Investiția în tine este neprețuită.

„Investiția în propria persoană este cea mai bună investiție pe care o poți face pentru că nimeni nu-ți poate lua abilitățile, atitudinea, cunoștințele…” – John Maxwell

Related Articles

Back to top button