CRITICII

Cum vrea să fure primarul Vergil Chițac 4,5 milioane de euro de la constănțeni

Primarul PNL al Constanței, Vergil Chițac, vrea să cumpere cu 22,5 milioane de lei un teren retrocedat de fostul primar PSD Radu Mazăre unui om de afaceri din Constanța, transmite Info Sud-Est. Doar că terenul a fost deja redobândit de primărie printr-o decizie judecătorească din decembrie 2023 (în primă instanță).

Proprietarul terenului, Georgică Giurgiucanu, a fost condamnat în Dosarul Retrocedărilor împreună cu fostul primar Radu Mazăre și alți 31 de inculpați.

Conform studiului de fezabilitate consultat de Info Sud-Est, primarul este inițiatorul unui proiect prin care propune să amenajeze o suprafață de 12.129 mp din Parcul Tăbăcărie, cu 28,4 milioane de lei (inclus TVA).

Din această suprafață, 9.454 mp aparțin omului de afaceri Giurgiucanu și provin din retrocedările făcute de Radu Mazăre în anii 2000. Conform informațiilor obținute de ISE de la Cadastru, terenul cu nr. 201440 nu are destinația de ”spații verzi”, ci ”curți construcții”.

80% din suma totală a investiției reprezintă banii pe care Primăria Constanța i-ar plăti lui Giurgiucanu pe terenul retrocedat dacă proiectul va fi aprobat de consilierii locali în ședința de vineri (22,5 milioane de lei). Terenul care urmează să fie cumpărat a fost sub sechestru, în vederea confiscării speciale, în Dosarul Retrocedărilor, conform cărții funciare a imobilului.

Related Articles

Back to top button