CRITICII

Dăm banii AUR pentru un spital. De ce refuză Cîțu și Barna să îi ia

Dăm banii AUR pentru un spital.

Aproximativ 4 milioane de euro ar reveni partidului Alianța pentru Unirea Românilor subvenție de la bugetul de stat pentru anul 2021.

Sunt bani mulți, sunt bani puțini? Eu consider că sunt bani mulți având în vedere faptul că toate partidele cheltuie acești bani în principal pentru salarii oferite pentru nemuncă. Ei sunt distribuiți de către președinții partidelor și de către BNC(Birourile Naționale de Conducere) după bunul plac, fără a fi întrebați de nimeni: ciocul mic căci altfel urmează excluderea.

Cereți de la PNL, PSD și USR să vă spună ce au făcut cu banii românilor. Este dreptul vostru ca să aflați. Veți vedea că milioanele de euro se duc către anumite buzunare, mai precis ale celor care conduc. Este legal să le cereți informații cu privire la modul în care sunt cheltuiți banii publici, adică banii voștri.

Partidul AUR a cerut ieri șefului guvernului să se aprobe un amendament prin care banii ce revin AUR pentru anul 2021 să fie tăiați de la bugetul de stat și ei să se regăsească în construcția unui spital.

Ce a făcut Cîțu și Barna? Au dat ordin la partid să se respingă acest amendament. De ce? E simplu: deoarece ei nu doresc ca banii românilor să se ducă în investiții și nu doresc ca AUR să capitalizeze pe incapacitatea lor de a renunța la subvenția publică.

Când am fost față în față cu Voiculescu și i-am cerut să susțină dorința AUR de a construi un spital în fața primului ministru a refuzat categoric. Am cerut doar să susțină el personal un astfel de proiect, să avem posibilitatea să trimitem banii la un spital.

Nu a vrut și de ce nu a vrut: pentru că această acțiune ar fi una de imagine ce ar aduce beneficii electorale AUR. Suntem de acord cu acest lucru, dar atunci de ce PSD, PNL și USR nu ar urma exemplul AUR și atunci să aibă și ei beneficii de imagine?

Problema lor este să nu pot, mai degrabă nu vor, a face fapte bune, așa cum își propune AUR. Ei vor să închidă fabrici, să dea afară românii de la locul de muncă, să nu lase țăranii să crească porci, ș.a.m.d..

Related Articles

Back to top button