CRITICII

De ce dansează PSD și PNL în jurul „comasării”, sau operațiunea „Salvați-l pe Nicu Ciucă “

Comasarea localelor cu europarlamentarele este o miză uriașă pentru PNL, care crede că ar fi singura soluție ca astfel, cu ajutorul primarilor din țară care ar fi motivați „să tragă” la alegeri pentru ei înșiși, ar trage după ei și lista pentru Parlamentul European. Dar miza este și mai mare pentru Nicolae Ciucă și pentru supraviețuirea sa în fruntea PNL. 

De luni de zile se tot vorbește în partid despre faptul că, în mod tradițional, șeful partidului va plăti cu funcția pentru un eventual eșec la europarlamentare.

Toate aceste lucruri le știe însă și Marcel Ciolacu, președintele partidului rival dar, paradoxal, cel mai apropiat colaborator al lui Nicolae Ciucă. Ciucă și Ciolacu funcționează practic într-o simbioză care de multe luni de zile i-a scos din sărite pe liberali, dar și pe unii dintre șefii PSD. 

Mai exact , comasarea alegerile, este de fapt o operațiune ce ar trebui numită , „Salvați-l pe Nicu Ciucă “ , deoarece dacă peneliștii vor sta prost în sondaje , nu vor pierde mult , deoarece vor fi salvați de procentele pesediștilor și astfel vor ajunge tot la putere.

Related Articles

Back to top button