CRITICII

Percheziții de amploare într-un caz de falsificare a actelor de proprietate în valoare de 6 milioane de euro

Zeci de percheziții domiciliare au loc miercuri dimineață, conform unui comunicat emis de Poliție, într-un amplu caz de falsificare a actelor de proprietate, în care terenuri ale Statului au fost vândute ilegal. Prejudiciul estimat de procurori se ridică la 6 milioane de euro, iar Primăria București este una dintre părțile vătămate. Terenurile vizate de anchetatori sunt cele pe care a fost construit ansamblul rezidențial Herăstrău Park View, dezvoltat de Mitică Dragomir și fiul său Bogdan. Surse citate afirmă că cei doi sunt cumpărători de bună credință, achiziționând terenurile de la alte persoane care au înregistrat proprietățile.

Autoritățile au deschis un dosar penal pentru înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în declarații.

Poliția efectuează în prezent 35 de percheziții domiciliare în București și județul Ilfov, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Cercetările până acum indică faptul că, începând cu anul 2018, mai multe persoane au efectuat tranzacții succesive de vânzare-cumpărare pentru terenuri aparținând unei instituții publice, folosind sentințe judecătorești definitive și irevocabile falsificate. Acestea atestau în mod fals că „proprietarii” inițiali au dobândit terenurile prin uzucapiune de 30 de ani.

Terenurile în cauză, astfel intabulate, au fost vândute către persoane interpuse și, ulterior, în unele cazuri, revândute către cei implicați în falsificarea actelor. În alte cazuri, terenurile au fost achiziționate de cumpărători de bună credință, care au plătit sume semnificative de bani, în ciuda faptului că terenurile în cauză aparțineau de drept Statului Român.

Persoanele implicate în această activitate infracțională ar fi obținut venituri de aproximativ 6.000.000 de euro.

24 de persoane, dintre care 18 sunt suspectate, vor fi aduse la sediul Inspectoratului General al Poliției Române în vederea desfășurării activităților specifice de urmărire penală și pentru luarea măsurilor corespunzătoare.

În timpul perchezițiilor, autoritățile urmăresc și descoperirea de bunuri, în vederea luării măsurilor asigurătorii pentru recuperarea prejudiciului.

Related Articles

Back to top button