CRITICII

Democrația prinde contur în Rep. Moldova – Maia Sandu suspendă licența pentru șase posturi rusești

Fără limba rusă la televizor în Basarabia. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anuțat că a fost suspendată licența de emisie pentru 6 posturi de televiziune, pe perioada stării de urgență. Decizia privind suspendarea posturilor aparține Comisiei pentru Situații Excepționoale.

Posturile de televiziune care au rămas fără licența de emisie sunt: Accent TV, NTV Moldova, Orhei TV, Primul în Moldova, RTR Moldova și TV6.

Iată ce a spus Maia Sandu: „Protejarea spațiului informațional național este un pas important pentru prevenirea tentativelor de destabilizare, puse la cale de persoane supuse sancțiunilor internaționale.”

Situația la Chișinău începe să se complice din ce în ce mai mult. Războiul din Ucraina și situația energetică din Uniunea Europeană fac viața moldovenilor și mai rea decât era.

Prețurile la energie au explodat în condițiile în care Republica Moldova nu dispune de unități importante de producție a energiei electrice iar principalele centrale se află în regiunea transnistreană și sunt controlate de forțele pro-ruse.

Related Articles

Back to top button