CRITICII

Dezmăț pe banii publici în plină criză – Partidele politice au încasat peste 24 milioane de lei subvenție pentru decembrie

Criza nu lovește partidele din România. Subvențiile politice au crescut în fiecare an și au ajuns la sume colosale în ultima perioadă.

Guvernele PSD și PNL nu fac rabat de la aceste sume, iar partidele politice se bucură pe deplin. Preferă să taie fonduri de la Educație, Digitalizare și Investiții, decât să piardă vreun ban din subvenția politică.

Autoritatea Electorală Permanentă informează că în luna decembrie au fost virate partidelor politice subvenţii în valoare totală de 24 milioane de lei.

Cei mai mulți bani au ajuns la PSD, 9,5 milioane de lei.

Nici PNL nu stă rău. A încasat peste 8 milioane de lei. Partidul USR a luat peste 4 milioane de lei.

Alianța pentru Unirea Românilor a încasat aproape 2 milioane de lei în luna decembrie, dar a promis că nu vor folosi acești bani pentru partid. George Simion a mai spus că va construi un spital atunci când legea îi va permite.

În ultimii 33 de ani guvernul României nu a construit un singur spital. În America un spital nou, complet dotat, costă între 50 de milioane de dolari și 150 de milioane de dolari.

Partidele politice care guvernează folosesc astăzi zecile de milioane de euro, bani din subvenția publică, pentru a controla toată presa și a minți pe români.

Related Articles

Back to top button