CRITICII

DNA a descoperit o eroare care a dus la implicarea funcționarilor primăriei Slatina într-un caz de achiziții nelegale în timpul pandemiei

DNA va prezenta trei dosare de mare corupție, legate de achiziția de materiale în perioada pandemiei. Faptele sunt considerate grave, echivalând cu perioade de război sau asediu. Mai mulți factori decizionali au comis pretinse fapte de corupție legate de achiziționarea rapidă a materialelor necesare combaterii pandemiei. DNA are în lucru zeci de dosare de corupție la nivel național legate de achizițiile pentru pandemie. Majoritatea dosarelor instrumentate implică acorduri de recunoaștere a vinovăției, cu un singur inculpat. Peste 60 de dosare au ajuns pe rolul instanțelor din țară.

Unul dintre dosare implică directorul D.A.P. din Slatina și șeful de birou, investigați pentru achiziții nelegale de materiale medicale. Procurorii DNA au descoperit că documentele au fost antedatate pentru a crea aparența unei proceduri legale, dar contractul a fost acordat în mod clientelar. Funcționarii au copiat conținutul ofertei unei companii în documentele oficiale, inclusiv erorile de scriere. Dosarul a fost trimis instanței pentru judecată.

Related Articles

Back to top button