CRITICII

Donald Trump a câştigat primele alegeri din Iowa

Donald Trump a câştigat primele alegeri republicane din Iowa, a anunţat media americană, după o jumătate de oră de la începerea votului, consolidându-şi statutul de favorit al dreptei la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Magnatul de 77 de ani, i-a devansat pe rivalii săi Nikki Haley şi Ron DeSantis în acest stat

În discursul victoriei, mogulul de 77 de ani, și-a repetat prioritățile în cazul în care va reveni la Casa Albă pentru al doilea mandat: va crește exploatarea petrolului și va opri imigrația.

Acesta declară: ,, Vom sigila granița. Pentru că acum avem o invazie de milioane și milioane de oameni care vin în țara noastră. E un lucru foarte rău. Vin din închisori. Vin de peste tot, din țări de care cei mai mulți oameni nici n-au auzit. Vin din instituții de boli mintale, de la azile de nebuni, pe care ei le golesc în țara noastră. Sunt și teroriști, vin mulți teroriști.”

În ciuda furtunii de zăpadă care a căzut asupra acestui stat şi a stârnit temeri legate de participare la vot, numărul de votanți a fost semnificativ, făcându-l pe fostul preşedinte să se apropie, aşadar, încă puţin de un probabil duel cu democratul, Joe Biden, actualul lider de la Casa Albă.

Related Articles

Back to top button